User Tag List

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 58

Thread: Replacing Standard Mazda 3 Headunit with Aftermarket

  1. #1
    Brackaus's Avatar
    Brackaus is offline Padawan
    Join Date
    May 2009
    Location
    BrisVegas
    Posts
    1,347

    Default Replacing Standard Mazda 3 Headunit with Aftermarket

    Well I cracked and have had enough of the stock standard headunit. I hate the controls so fkn much (specially using the Ipod) so i've gone all out and have replaced the headunit with a Pioneer avic-F20Bt. I'll get some photos up and how it goes afterwards.. yeah i know i loose some of the buttons on the screen but don't really care? i mean the satnav is pretty shitty, and i don't really use it and the bluetooth is a pain in the ass with my phones, special if you have two synced.

    Should have this all done by next week!

    Here is my new Unit...hopefully!
    Last edited by Brackaus; 09-07-2011 at 09:28 PM. Reason: Added Pics
    OMG pressing the right pedal makes me go forward!...but pressing the middle doesn't.. hows does that work?... aliens...

  2. #2
    2XS's Avatar
    2XS
    2XS is offline Fabrication Yoda
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Brisbane
    Posts
    4,304

    Default

    Great post

  3. #3
    lup15's Avatar
    lup15 is offline clean sleepR
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Bris
    Posts
    911
    Blog Entries
    2

    Default

    lol, have fun installing. same headunit I got

  4. #4
    Brackaus's Avatar
    Brackaus is offline Padawan
    Join Date
    May 2009
    Location
    BrisVegas
    Posts
    1,347

    Default

    I'm so not installing this myself, I'm too lazy and crap at doing these.. almost ruined my honda putting in a Sony Headunit. The demo of this unit was pretty good, well compared to the others. And it looks simple to use.. oh dear god how i wanted something like this for a while.

  5. #5
    2XS's Avatar
    2XS
    2XS is offline Fabrication Yoda
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Brisbane
    Posts
    4,304

    Default

    Now you add the pics

  6. #6
    Brackaus's Avatar
    Brackaus is offline Padawan
    Join Date
    May 2009
    Location
    BrisVegas
    Posts
    1,347

    Default

    what? i'm not suppost to?

  7. #7
    Jrbris's Avatar
    Jrbris is offline Forum Addict
    Join Date
    Mar 2010
    Age
    37
    Posts
    513

    Default

    i changed my headunit ... was the best thing to do.. cheack on my mazspace.

  8. #8
    darkness's Avatar
    darkness is offline Mazda newbie
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    292

    Default

    i recently put in a similar sony unit. I already had the surround. hardest part was getting all the pieces of the old one out.

  9. #9
    Brackaus's Avatar
    Brackaus is offline Padawan
    Join Date
    May 2009
    Location
    BrisVegas
    Posts
    1,347

    Default

    It took a while to explain to the people that the GenII is different to the GEN I.. but they had the parts for it so I was happy.

  10. #10
    Caffeine Fiend's Avatar
    Caffeine Fiend is offline Resident Gloss Monster
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Surrey Hills, Victoria
    Age
    45
    Posts
    5,866

    Default

    Looks great mate. Looking forward to seeing/hearing about the install


    Sent from my iPhone using TapaTalk

  11. #11
    Brackaus's Avatar
    Brackaus is offline Padawan
    Join Date
    May 2009
    Location
    BrisVegas
    Posts
    1,347

    Default

    Well, i couldn't really wait till Sat, so I'm getting it done tomorrow morning, Oh.. it's exciting.. i know it's just a stereo but still.. oohhhh

  12. #12
    Yeldarb's Avatar
    Yeldarb is offline Mod & Red Bull Rider
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Moorooka, Brisbane
    Age
    44
    Posts
    7,059

    Default

    Sounds good Simon. need pictures!!!

  13. #13
    Caffeine Fiend's Avatar
    Caffeine Fiend is offline Resident Gloss Monster
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Surrey Hills, Victoria
    Age
    45
    Posts
    5,866

    Default

    Quote Originally Posted by Yeldarb View Post
    Sounds good Simon. need pictures!!!
    +1


    Sent from my iPhone using TapaTalk

  14. #14
    kelvin33 is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    233

    Default

    Simon's new toy is getting installed today he must be anxious !!

  15. #15
    Brackaus's Avatar
    Brackaus is offline Padawan
    Join Date
    May 2009
    Location
    BrisVegas
    Posts
    1,347

    Default

    -1.. they forgot to order a part... installation on hold >.<... fkn hell, went down there and the guy was like.. oh bose mazda 3?... oh dam..... Someone forgot to order the cambus so i couldn't connect the unit up.. was pretty upset but they will have to re-schedule it.

  16. #16
    naasif's Avatar
    naasif is offline It's not a midlife crisis
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Hills Area
    Posts
    802

    Default

    Hey Brackaus, do you have a custom face plate to fit around your head unit for the Gen 2? (reason being the space where the stock Gen 2 stereo goes appears different to a standard 2 DIN space, unless I'm mistaken )

  17. #17
    Brackaus's Avatar
    Brackaus is offline Padawan
    Join Date
    May 2009
    Location
    BrisVegas
    Posts
    1,347

    Default

    Yeah there is an face plate for the Gen 2, forgot the model number.. i have it somewhere.. (i have all the fkn parts in the garage). yeah it looks super flush so that department is awesome.

    The pioneer has the swipe thing as well, but i haven't had a look at the clarion.. what model did you get?

    The whole thing was held up because of the cambus.. make sure that they have a correct one....005 model is bose? can't remember but i know it's the correct one ordered. I think that nav will still work but won't talk? the map is in the sdcard, and the bluetooth/gps unit is above the glovebox i've been told. really keen to see what happens! and yea'll give me a list to test out!
    OMG pressing the right pedal makes me go forward!...but pressing the middle doesn't.. hows does that work?... aliens...

  18. #18
    Brackaus's Avatar
    Brackaus is offline Padawan
    Join Date
    May 2009
    Location
    BrisVegas
    Posts
    1,347

    Default

    Looks pretty good unit.. but omg that guy who does the youtube videos about it.. he's soo BORING. you have to check him out!

    Dose the company know your car has bose? cause some installers won't touch your system if it has bose. what amp you going to get?

  19. #19
    Brackaus's Avatar
    Brackaus is offline Padawan
    Join Date
    May 2009
    Location
    BrisVegas
    Posts
    1,347

    Default

    Well, Parts in!. and Wozer! totally awesome!

    I've managed to keep my default satnav as well! so that was an extra bonus!. System is awesome and with the Cambus it was pretty much a plug & play... well i think it was!. I have a video of the unit in action but it's night and hard to see so i'll make one when it's lighter.. here are some installation pics!Replacing Standard Mazda 3 Headunit with Aftermarket-img_20110722_112053.jpgReplacing Standard Mazda 3 Headunit with Aftermarket-img_20110722_112058.jpgReplacing Standard Mazda 3 Headunit with Aftermarket-img_20110722_101542.jpgReplacing Standard Mazda 3 Headunit with Aftermarket-img_20110722_101533.jpgReplacing Standard Mazda 3 Headunit with Aftermarket-img_20110722_112037.jpg
    OMG pressing the right pedal makes me go forward!...but pressing the middle doesn't.. hows does that work?... aliens...

  20. #20
    Brackaus's Avatar
    Brackaus is offline Padawan
    Join Date
    May 2009
    Location
    BrisVegas
    Posts
    1,347

    Default

    Ohh here's some more!

    Replacing Standard Mazda 3 Headunit with Aftermarket-img_20110722_112047.jpgReplacing Standard Mazda 3 Headunit with Aftermarket-img_20110722_123705.jpgReplacing Standard Mazda 3 Headunit with Aftermarket-img_20110722_114618.jpgReplacing Standard Mazda 3 Headunit with Aftermarket-img_20110722_112053.jpgReplacing Standard Mazda 3 Headunit with Aftermarket-img_20110722_123654.jpg
    OMG pressing the right pedal makes me go forward!...but pressing the middle doesn't.. hows does that work?... aliens...

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •